24 Eylül 2011 Cumartesi

Hollanda Kıyıları: Doğanın Zorlamasıyla Oluşan Mühendislik

2011 - 2012 YENİ COĞRAFYA KİTABI ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI VE DERS NOTLARI,2011 - 2012 YENİ COĞRAFYA 9 KİTABI ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI VE DERS NOTLARI, 2011 - 2012 YENİ COĞRAFYA 10 KİTABI ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI VE DERS NOTLARI, 2011 - 2012 YENİ COĞRAFYA 11 KİTABI ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI VE DERS NOTLARI, 2011 - 2012 YENİ COĞRAFYA 12 KİTABI ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI VE DERS NOTLARI

Hollanda Kıyıları: Doğanın Zorlamasıyla Oluşan Mühendislik
Hollanda topraklarının büyük bir kısmını denizden kazanmıştır.Hollanda kıyılarının büyük bir bölümünün deniz seviyesinde veya deniz seviyesinin altında olmasından dolayı fırtınalar ve deniz seviyesindeki yükselmeler birleşince bölge, kıyı taşkınları ve su erozyonu açısından hassas bir hâl almaktadır, ülkenin kıyı bölgeleri taşkınlara karşı doğal ve yapay birimlerden oluşan kıyı koruma sistemi ile korunmaktadır.
Ülkedeki mühendislik firmaları, su baskınından korunma ve denizden toprak kazanma konusundaki deneyimlerinin yanı sıra, derin sularda inşaat, nehir ve deniz dibi tarama, tüneller, köprüler, liman ve havaalanı tasarım ve inşaatları projelerinde de yeni teknikler geliştirerek çalışmalarına devem etmektedirler.
Hollanda, deniz ticareti ve liman hizmetleri açısından dünyada önemli bir yer edinmiştir. Hollanda’nın coğrafi konumundan kaynaklanan avantajlar nedeniyle ticari hizmetler sektörü çok gelişmiştir. Rotterdam Limanı ile Amsterdam Havaalanı Avrupa’nın giriş kapısı konumundadır. Hollanda’nın bu transit fonksiyonu, nakliye ve dış ticaret firmaları için birçok destek endüstrisinin burada kurulmasında ve yoğunlaşmasında etkili olmuştur.

Hiç yorum yok: